Monday, April 21, 2014

KOSOVO VS. CRIMEEA SAU UN FEL DE SUA VS. RUSIA

    La data cand regiunile sarbesti Kosovo si Metohia cu sprijin masiv al armatei americane deveneau independente s-a deschis un fel de cutie a Pandorei. Ca sa va fie clara atitudinea pur imperialista ( in sens leninist exprimata ) va ofer o mostra de viclenie perfida tipic americana : "Suntem foarte atenti cu sublinierea faptului ca Kosovo a fost o situatie unica. Mai degraba trebuie spus ca a fost un caz special care n-a creat un precedent care ar putea fi aplicat in alta parte ", spunea John B. Bellinger jurist in Departamentul de Stat al SUA. Cu alte cuvinte situatia Crimeei din punct de vedere american, nu poate fi pusa pe picior de egalitate, adica un referendum popular merge doar unde doreste maica democratiei mondiale iar in rest, un niet hotarat. Putina lume cunoaste ca americanii au construit pe teritoriul kosovar a doua baza ca marime din Europa, pe nume Bondsteel, ce monitorizeaza Mediterana, Marea Neagra, rutele spre Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Caucaz plus tranzitul energetic de la Caspica si Asia Centrala. Sunt in stare sa tin pariu cu oricine, ca in cazul in care Romania ar fi detinut un teritoriu de importanta similara, pe un fond de tensiuni al drepturilor minoritare, aceeasi mama democratica nu ar fi pregetat sa ofere lobby-ul necesar " minoritatii oprimate " totul sub constelatia minciunii drepturilor minoritare, democratie, bla, bla, bla tipic american dealtfel. Mai mult, prin acordarea dreptului la autodeterminare unei bande teroriste, deoarece actuala autoritate kosovara, asta era in faza incipienta, armata SUA nu plateste nici o letcaie pentru baza mai sus pomenita. In contrapondere, Rusia ca un exemplu paradoxal, intr-o zona unde marina sa avea si are o prezenta continua de 230 ani, platea Ucrainei 100 milioane dolari anual, pentru o baza de pe un teritoriu ce-i apartinuse pana la nastrushnica idee a lui Hrusciov, de a cadorisi gratuit si fara sens Ucraina cu numita Crimee.
   Prin recunoasterea Kosovo si impunerea aproape cu forta natiunilor " subjugate " ( cele obediente sau din sfera de interes ), America cum ziceam a deschis acea cutie, inventand si un popor nou pe harta lumii... cel kosovar. Unde mai pui ca acelasi Kosovo mai detine un zacamant colosal de carbune ce poate el singur alimenta Europa pe urmatorii 800 de ani. Oare asta nu va fi un fel de pozitie de a tine in sah Europa, daca vreodata se incumeta sa maraie la anumite decizii americane, ce ar fi contradictorii intereselor europene? Cand aceasi America invoca faptul ca desprinderea crimeana s-a facut fara acordul guvernului legitim, de ce nu priveste exact in istoria sa nationala, unde nici cele 13 colonii ce au pus bazele Statelor Unite, niciodata dar absolut niciodata nu au avut parte de recunoasterea legitima a Londrei. A nu se uita ca din cand in cand Texasul are idei secesioniste, asa ca aviz amatorilor. Ar fi bine ca actuala administratie de la Washington sa iasa din sfera demagogiei ieftine, cerand ceva ce ei dintru inceput nu respectasera ca drept international. Astfel ca sanctiunile punitive ce le tot vantura Occidentul ( SUA ) Federatiei ruse, nu reprezinta altceva decat o politica a dublului standard, unde ne convine ne raliem ideii independente ( Kosovo ) iar unde avem " impresia " ca lucrurile nu reprezinta interesele noastre, sarim cu gura pana la urechi... urland vituperant... uite agresorul, incercand sa-i mai atarne o tinichea de coada, Rusiei. Aceasta propaganda ultra-perfida vine direct din manualul tip laborator al lui nenea Hitler.
   Actualmente, cand se prefigureaza in partea a doua a acestui an, doua referendumuri, unul al Scotiei si altul al Cataluniei, sunt curios ce atitudine va avea Washingtonul, in cazul in care covarsitor populatiile ce se considera natiuni din cele doua provincii vor vota masiv pentru secesiune, iar guvernele britanic si spaniol nu vor fi chiar " amicale " fata de aceste situatii... punerea in fata faptului implinit. Va sanctiona cumva vreunul din cele doua guverne?.. mai ales cel spaniol, care sub nicio forma nu accepta ideea acestui referendum.
   Si iata cum de la o zi la alta chiar se poate demonta impresia falsa creata de America, ca ar fi campioana democratiei si farul calauzitor ala omenirii.

No comments: